Zhrnutie jarnej časti - "A" mužstvo

26.06.2009 15:04

Naše „A“ mužstvo absolvovalo zimnú prípravu na umelej tráve v Senici, kde odohralo 5 zápasov s mužstvami z vyšších tried. Hráčsky káder do jarnej časti doplnil skúsený hráč Róbert Malík z Borského Mikuláša, ktorý do nášho mužstva výborne zapadol. Po jesennej časti sme skončili na 6. mieste so stratou 6. bodov na prvé mužstvo Chropova, čo nám dávalo ešte šancu pobiť sa o prvé priečky v tabuľke a získať tak čo najlepšiu pozíciu pre možný postup do vyššej súťaže, nakoľko nebolo jasné koľko mužstiev z našej súťaže postúpi do vyššej.

Príchodom spomínaného Róberta Malíka sa naša hra výrazne zlepšila, čo bolo vidieť aj na hracej ploche. Absolvovali sme veľa dôležitých zápasov doma i vonku, v ktorých sme ukázali, že patríme medzi najlepšie mužstvá našej súťaže, za čo hovorili samotné výsledky. Zápas doma s Rohovom 9-1, doma s prvým mužstvom po jeseni Chropov 7-0, pričom už do druhej polovice zápasu hostia nenastúpili, vonku s mužstvom, ktoré minulý rok vypadlo do našej súťaže a malo ambície sa vrátiť späť, Letničie 1-4. Zápas vo Vrádišti 1-5, ťažký zápas v Kútoch s ktorými máme vždy nejaké problémy, ale väčšinou nie futbalové 0-3 a v neposlednom rade nesmieme zabudnúť na najdôležitejší zápas sezóny, predposledné kolo súťaže doma so Smolinským, ktoré bolo na druhom mieste len o 2 body za nami. Uvedený zápas sme zvládli tak povediac s prehľadom a Smolinské sme porazili rozdielom triedy 4-1, pričom ešte ďalšie naše šance zostali nevyužité. Za celú jarnú časť sme stratili body iba tromi remízami a to vonku s mužstvom Čáry 2-2, doma s mužstvom, ktoré pomýšľalo na postup, Straže 2-2 a posledný zápas v Prietrži 2-2 v ktorom už, ale tak povediac o nič nešlo, pretože po našom víťazstve so Smolinským a prehrou Straží v Trnovci v poslednom kole, ktoré sa hralo o 10.00 h do obeda, sme vedeli, že po jarnej časti skončíme v tabuľke na prvom mieste.

Naše mužstvo dostalo za celú súťaž 34 gólov, len Smolinské dostalo menej a to 25, a nastrieľalo 93 gólov, čo je  o 33 gólov viacej ako Letničie a Radimov ktorí sa v tejto štatistike umiestnili na druhom mieste. Najlepším strelcom súťaže je náš hrajúci tréner, útočník Ján Filuš, ktorý svojimi gólmi a hrou prispel veľkou mierou k tomuto úspechu, za čo mu samozrejme ďakujeme a gratulujeme. Musíme, ale taktiež poďakovať i všetkým ostatným hráčom, ktorí nechávali na ihrisku srdce, odvádzali veľmi dobré výsledky, ďalej  celému výboru a všetkým, ktorí pomáhajú pri futbale a v neposlednom rade verným fanúšikom, ktorí doprevádzajú mužstvo na ich zápasy či už doma alebo vonku.

Posledný postup v LNV do vyššej súťaže bol v sezóne 1988/89, takže po dvadsiatich rokoch sa to nášmu mužstvu konečne opäť podarilo. Postúpilo sa z II. triedy  do súťaže Majstrovstiev okresu. Ďakujeme...

 

                                                                                              Róbert Winkler

Späť